DUYURULAR

<< Geri
KHP V. Toplantısı: 30/31 Mayıs 2015, Ankara
17/12/2014
Değerli Meslektaşlarımız,
 
Kamu Hukukçuları Platformu’nun (KHP) beşinci toplantısının, Türkiye Barolar Birliği’nin katkılarıyla, 30/31 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşeceğini sizlere bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu amaçla hazırladığımız proje taslağı TBB Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Başta Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU olmak üzere, TBB Yönetimine teşekkür ediyoruz. Önceki duyurularımızda da belirttiğimiz gibi, toplantımızın ana başlığı “ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU - Türkiye Uygulamasının Almanya ve Strazburg Ekseninde Karşılaştırması” olarak belirlenmiştir. Alt başlıklar, bildiri sahipleri, yorumcular ve oturum yöneticilerini içeren program taslağı web sitemizde yayımlanmaktadır.

Bildirilerin ilk metinleri, her zamanki gibi, web sitemize konulacak ve toplantıdan bir ay kadar önce katılım beyanında bulunan arkadaşlarımıza ulaşmış olacak.
 
TBB’nce benimsenmiş bulunan projemize göre: 29 Mayıs ve 30 Mayıs 2015 akşamı olmak üzere Ankara dışından geleceklerin iki günlük konaklama gideri, toplantı süresince verilecek yemek vb. giderler TBB tarafından karşılanacaktır. Yol giderleri, ne yazık ki kısmen de olsa karşılanamıyor. Bu konuda, uçakla gelecek arkadaşlarımızın giderlerini makul ölçüde tutmaları ancak erken bilet alma yoluyla mümkün olabilir. Toplantı katılımcılarının tümü için hazırlanacak “Katılım Sertifikası”nı, ulaşım giderinizi kendi kurumunuzdan talep etmek için kullanabilirsiniz. Ankara’ya eşleriyle birlikte gelecek olanların, eşleriyle ilgili konaklama ek giderlerinin de kendilerince karşılanması gerekmektedir. Konaklama giderlerini en aza indirmek üzere, Ankara’da özel konaklama olanağına sahip arkadaşlarımızın bu imkânı kullanmalarını rica ediyoruz. Ayrıca, aynı odada kalmayı gönüllü kabul edip bize bildiren arkadaşlarımızın, toplantının organizasyonuna büyük kolaylık ve  katkı sağlamış olacaklarını da belirtmek isteriz. Konuşmaların banda alınması, bant çözümleri ve yayın aşamalarının tüm giderleri TBB tarafından karşılanacaktır.
 
 Toplantı hazırlıklarının doğru planlanabilmesi için, beşinci toplantımıza katılmak isteyen arkadaşlarımızın web sitemizin (www.kamuhukukculari.org) İLETİŞİM başlığı altındaki formu doldurması ve mesaj bölümüne toplantıya katılmak istiyorum; konaklama talep edenlerin ise ayrıca “konaklama talep ediyorum” ifadesini yazması gerekmektedir. 15 Ocak 2015 tarihine kadar yapılacak başvurular değerlendirilerek geçici katılımcı listeleri oluşturulacak ve web sitemizde ilan edilecektir. Toplantıdan bir kaç hafta önce kesin katılımcı listesi ile kesin konaklama listesi ilan edilecektir. Özellikle konaklama talepli başvuru yapan katılımcılarımızdan, son anda çıkan bir engel nedeniyle toplantıya katılamamaları söz konusu olduğunda, bizleri derhal bilgilendirmesi, konaklama imkanından bir başka meslektaşımızın yararlanabilmesi bakımından önem taşımaktadır. 
 
Toplantı konusuyla ilgilenen kamu hukukçularına ulaşmak için adres listemizi elimizden geldiği ölçüde güncelleştirmeye çaba gösterdik. Bir yıldan beri listede kalıcılığı ve saydamlığı sağlamak üzere web sayfamızda  başvuru formlarını ve mevcut listeyi görüşlerinize hazır tutuyoruz. Ancak web sayfamızdaki listede, henüz  yansıtılmamış kayıt ve değişikliklerden dolayı eksiklikler olabilir. Bu nedenle sizlerden ricamız, toplantımızın duyurusunu kendi fakültenizde/kurumunuzda kendi olanaklarınızla bir kez daha ilgili meslektaşlarımıza iletmeniz ve dileyenlerin form doldurarak listemize kaydolmasını sağlamanızdır. Kayıt formu ve koşulları web sitemizin “KATILIMCILAR” başlıklı bölümüne girilerek  öğrenilebilir.
 
KHP beşinci toplantısına katılmanız bizleri mutlu edecektir. Bu vesile ile hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yeni yıl dileriz.  Selam, sevgi ve saygılarımızla. 17.12.2014
 
 
Prof. Dr. Fazıl Sağlam  -  Prof. Dr. Oktay Uygun
Kamu Hukukçuları Platformu Girişim ve İcra Kurulu adına

Bu site Prof. Dr. Öget Öktem Tanör'ün mali katkılarıyla hazırlanmıştır. 2013